Plåtbearbetning

Plåtbearbetning

På Moduls plåtavdelning finns både manuella, automatiserade och robotiserade processer. Våra skickliga operatörer arbetar med hög precision och ser till att varje produkt håller god kvalitet.

Modern teknik

Vi strävar hela tiden efter att utveckla dagens tillverkningsmetoder, så därför växer maskinparken ständigt. Dessa investeringar i moderna maskiner gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder innovativa, hållbara, resurssnåla och produktionseffektiva lösningar.
Med stansmaskin, fiberlaser, automatisk panelbock, automatisk kantpress, flertal manuella kantpressar samt manuell svetsning och svets- och sliprobotar har vi möjlighet att effektivt skära, forma, bocka och sammanfoga material.
På plåtavdelningen finns även en trumlingsmaskin samt maskiner för nitning.

Miljötänk

Metall, i synnerhet stål, är idag det material som återvinns mest i världen. Som legoproducent i tunnplåt är vi resurseffektiva i vår användning av det metallmaterial vi nyttjar. Överblivet material sänds tillbaka för återvinning och tillverkning av ny metall.

Läs mer om vilka maskiner vi använder i vår maskinpark.

Läs mer om våra olika metoder inom plåtbearbetning:

Bockning

Bockning är en bearbetningsmetod som handlar om att forma ett material genom böjning. Bockning

Stansning

Stansning går ut på att ett verktyg, en stans, trycks igenom ett material under mothållartryck från en dyna. Stansning

Kantpressning

Den vanligaste bockningsmetoden är kantpressning där plåten böjs enligt bestämda dimensioner. Kantpressning

Svetsning

Svetsning är ett hantverk som kräver skicklighet och precision. Svetsning

Laserskärning

Laserskärning är en skärprocess där en laserstråle styrs, formas och koncentreras, ofta på en punkt som har en diameter som är mindre än en halv millimeter. Laserskärning