Fortsatt givande kunskapsutbyte mellan industriföretagen

Tunnplåtsförädlande företagen Modul och Franke Futurum fortsätter utbyta information, kunskaper och erfarenheter kring produktionseffektivitet

I tisdags 16 januari 2024 genomförde Moduls produktionschef Daniel Sakko tillsammans med arbetsledarna Andreas Lindbäck och Merlita Strömbäck samt underhållsansvarige Erik Andersson besök hos Franke Futurum i Byske norr om Skellefteå. Redan under 2023 genomfördes ett antal besök av chefer och ledare från Modul till Franke Futurum. Och även omvänt, att chefer och ledare från olika avdelningar vid Franke Futurum besökte Moduls produktion i Kalix. Mötet nu på Franke Futurum innebar studiebesök främst med fokus på produktionen, Med fortsatta intressanta samtal om produktionsutveckling, produktionsplanering, produktionseffektivisering samt vikten av ett väl fungerande underhåll för ökad tillgänglighet i maskinparken. Dessa möten ger bra informations- och erfarenhetsutbyte på gemensamma utmaningar resp. möjligheter som våra företag har. Både Modul och Franke Futurum tillverkar produkter i tunnplåt. Båda företagen har avdelningar för design, konstruktion, utveckling samt förädling av tunnplåt via stans, fiberlaser, manuella och robotiserade kantpressar, automatisk panelbock, manuell svets och svetsrobotar. Båda företagen har egen automatiserad lackeringslina samt utför montering och emballering. Det innebär att, även om vi verkar inom väldigt olika applikations- och kundsegment, så finns det gemensam syn på möjligheter respektive utmaningar. Samtal inom organisation, produktionsplanering, produktionsutveckling samt produktionseffektivisering via både ökad grad av automation samt förbättrade processer, styrning, uppföljning och kontinuerligt arbete med ständiga förbättringar. Vi på Modul säger stort tack till Franke Futurum för detta besök, och vi ser fram emot fortsatt informations- och erfarenhetsutbyte mellan våra företag.

 

För ytterligare information se www.modul.nu

 

Eller välkommen kontakta någon i vår ledningsgrupp direkt:

Sälj- & Konstruktionschef Marcus Östling, 076-100 24 84, marcus.ostling@modul.nu

Produktionschef Daniel Sakko, 073-844 70 95, daniel.sakko@modul.nu                 

Inköp & Logistikchef Maria Lindgren, 076-719 64 36, maria.lindgren@modul.nu

Verksamhetsutvecklingschef Annica Enström, 070-570 01 36, annica.enstrom@modul.nu

VD Niclas Tidström, 070-318 40 40, niclas.tidstrom@modul.nu

23 Jan 2024