Varje initiativ räknas – Modul stödjer Mustaschkampen 

Vi på Modul fortsätter att stötta kampen mot cancer.

 

Under november 2023 pågår Mustaschkampen, ett initiativ med syfte att bidra till forskning, utveckling och kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom: prostatacancer. “Genom stort som smått kan alla vara med och hjälpa. För oss är det en självklarhet att delta”, säger Moduls vd Niclas Tidström. 
 

Förra månaden färgade vi oktober rosa genom gemensam promenad och insamling till förmån för Rosa bandet och kampen mot bröstcancer. Nu är november här och då står Mustaschkampen på tur. För oss innebär det ännu en kamp som vi vill stötta. 

– Om oktober var rosa är november blå här på Modul, säger Niclas Tidström och fortsätter: 

– Vi kommer precis som förra månaden använda vår friskvårdstid till en gemensam promenad i cancerforskningens anda. Dessutom kommer vi att samla in pengar för att stötta kampen. 

 

Varje år får över 10 000 män diagnosen prostatacancer, det utgör cirka 16 procent av totala antalet cancerfall i Sverige. Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets årligen återkommande kampanj med syfte att lyfta medvetenhet kring prostatacancer. Ett mål är att öka kunskapen om cancersjukdomen och samtidigt informera om att tidig upptäckt faktiskt räddar liv.  

I Mustaschkampen bidrar såväl privatpersoner som företag för att besegra prostatacancern. Hur gör man då rent konkret för att delta i kampen, kanske du undrar nu? Det är superenkelt! På mustaschkampen.se kan du läsa mer om initiativet och se hur du går tillväga för att skänka ett bidrag. Som företag är Mustaschkampen ett sätt att visa för dina kunder, leverantörer och medarbetare att ni vill göra skillnad. Dela och berätta om ert initiativ för att sprida kunskap och få fler att haka på. 

– För oss är det en självklarhet att vara med. Vi uppmanar också andra företag i Kalix, Norrbotten och Sverige att göra samma sak. Tillsammans kan vi göra stor skillnad, tillsammans kan vi rädda liv, säger Niclas. 

Nu kör vi! 

 

Hälsningar all personal på Modul

17 Nov 2023