Viljan att hela tiden bli bättre

Moduls deltagande i 18 månaders nationella programmet ProduktionsLyftet (FöretagsLyftet) under år 2023–2024 fortsätter.

I veckan deltog medarbetare från olika avdelningar i vår produktion i en workshop och fick spela ”Lean spelet”. Under par roliga intensiva timmar blev det inspiration, nya insikter och ökad förståelse för hur information, planering, takt, flöde och investeringar påverkar vägen fram till mål, utfall och förbättrade resultat.

Modul grundades 1997 och har som företag hela tiden utvecklats. Idag är vi en helhetsleverantör inom legotillverkning i tunnplåt. Där vi – från idé till färdig produkt – hjälper våra kunder med både produktutveckling och produktion. Vi har långsiktiga goda relationer och affärer med våra kunder. Vi är tryggt förankrade som attraktiv industriarbetsgivare i Kalix i Norrbotten. Vi har stabila ägare som kontinuerligt investerat i vår moderna maskinpark, fabrikslokaler, personalutrymmen, organisationen och medarbetare.

Vi har ledningssystem, policy, processer och rutiner på plats. Vi jobbar utifrån våra ledord: Tillsammans, Nytänkande, Möjligheter. Vi har fokus på hållbarhet, jämställdhet och mångfald. Och är stolta att vi som industriföretag idag är 40% kvinnliga medarbetare och att vi har många olika nationaliteter och olika bakgrunder. Det berikar oss som medarbetare, företaget, våra kunder och våra affärer.

Men vi stannar inte här. Vi vill hela tiden fortsätta utveckla oss själva och företaget.

Via nationella programmet ProduktionsLyftet (FöretagsLyftet) ges en strukturerad process med externt stöd av industrierfarna coacher att ytterligare utveckla företagets förmåga att hantera förändringar och ständiga förbättringar, se över tjänste- och produktionsflöden, stärkt medarbetarengagemang, förbättrad intern information och kommunikation, arbetssätt, processer och metoder. Läs mer om det på www.produktionslyftet.se

Deltagandet i ProduktionsLyftet (FöretagsLyftet) kommer öka Moduls effektivitet inom både vår administration samt produktion. Parallellt med våra planerade fortsatta investeringar i ökad digitalisering, automation och robotar.

Vi ser med stort intresse fram emot att under programtiden år 2023–2024 jobba vidare tillsammans med Anders Sörqvist och Magnus Olsson vid ITid AB (www.itid.se) som våra coacher.

Vill du veta mer besök www.modul.nu eller välkommen kontakta oss direkt.

 

Verksamhetsutvecklingschef Annica Enström, 070-570 01 36, annica.enstrom@modul.nu

28 Nov 2023