Vikten av samverkan och samarbete. Kalix Näringslivsråd på besök hos Modul.

Studiebesök i produktionen och samtal om företagande på lokal och regional nivå.

Tidigare i november 2023 gästades Modul av Kalix Näringslivsråd som förlade ett av sina möten på plats hos oss. Näringslivsrådet i Kalix kommun har uppdraget att främja en långsiktig och hållbar utveckling av det lokala näringslivet. Näringslivsrådet ska verka för god företagsutveckling och nyinvesteringar. Verksamheten ska även bidra till ett bra företagsklimat, som i sin tur främjar konkurrenskraft och branschutveckling. Ett gott företagsklimat kan öka sysselsättningen i kommunen genom ett ökat egenföretagande och företagsetableringar. I Näringslivsrådet finns representanter från företagsorganisationer, politiker och tjänstepersoner vid Kalix kommun.

Innan rådet höll sitt möte, så gjordes studiebesök i Moduls lokaler och produktion tillsammans med vd Niclas Tidström och grundare/delägare Jan-Olov Daniels. Utöver samtal om Moduls verksamhet, produktion, kunder och affärer så handlade samtalen om vikten av att hela tiden som företag utveckla sig som attraktiv industriarbetsgivare, samt ha en modern effektiv maskinpark, med hög grad av automation, robotar och digitalisering för att klara kundernas förväntningar på korta tillförlitliga leveranstider.

Det blev också intressant samtal om Moduls arbete med värdegrund, mångfald, jämställdhet och jämlikhet. Hur vi som företag jobbar med cirkularitet, hållbarhet och arbetsmiljö. Vi hann även tala om samverkan mellan näringsliv och skola, kompetensförsörjning samt vad de stora industriinvesteringarna i norra Sverige innebär både i möjligheter och utmaningar för regionens befintliga små och medelstora företag.

Från Moduls sida säger vi tack för ert besök och intressanta samtal.  

28 Nov 2023