Så stöttar vi på Modul cancerforskningen 

Just nu är vi inne i oktober, även känd som Rosa Bandet-månaden. En viktig månad för cancerforskningen. Forskning räddar liv och därför känns det självklart för oss på Modul att vara med och bidra på de sätt som vi kan. 

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj firar inte mindre än 20 år i år. Syftet med den väletablerade kampanjen är bland annat att samla in pengar till forskning och sprida kunskap om bröstcancer och hur man minskar risken att drabbas. Sedan kampanjen startade har dödligheten i cancer minskat med nästan 20 procent, idag överlever 7 av 10 drabbade. Det här är ett kvitto på att forskning gör skillnad och bidrar till att rädda liv. 

Rosa Bandet är ett initiativ som vi på Modul vill stötta. Vi gör det på olika sätt – dels skänker vi pengar till cancerforskningen, och dels genomför vi en gemensam promenad för all vår personal som friskvård och uppmärksammar Rosa Bandet.   

– Det känns jätteviktigt att vi är med och bidrar till forskningen. Alla känner vi någon som drabbats av cancer, det är en vanlig sjukdom. Även om allt fler överlever är det fortfarande många som inte gör det, och det vill vi vara med och ändra på, säger Niclas Tidström, VD på Modul. 

I oktober promenerar alltså hela personalstyrkan tillsammans för att visa sitt stöd för Rosa Bandet och sprida kunskap om bröstcancer. 

– Vi vill nu utmana andra företag att hänga på och göra samma sak! Varje bidrag är lika viktigt. Tillsammans kan vi göra skillnad på riktigt.

 

Hälsningar all personal på Modul via Niclas Tidström, VD  & Ulrika Andersson, Lager/logistik 

19 Okt 2023